Fabrikanten van auto-onderdelen

BERU
...
Het merk Beru werd in 1912 opgericht door Julius Behr en Albert Ruprecht. Beru komt oorspronkelijk uit Duitsland en is begonnen met het maken van bougies. Afgelopen jaar vierde Beru zijn honderdste verjaardag en een eeuw innovatie op het gebied van start- en opwarmingsonderdelen.
Hoewel Beru begon met de productie van bougies, volgden de gloeibougies in 1929. Deze twee bekendste Beru onderdelen zijn over de laatste honderd jaar behoorlijk ontwikkeld en gemoderniseerd. U moet daarbij denken aan snelgloeiende gloeibougies die de voorverwarmingstijd van een dieselmotor aanzienlijk inkortten tot twintig seconden. Dat gebeurde in 1975. Drie jaar later, in 1978, werd de voorverwamingstijd van Beru gloeibougies nog eens verkort naar vijf tot zeven seconden. Vanaf het einde van de jaren 1980 begon Beru met het maken van andere ontstekingsonderdelen zoals bobines bijvoorbeeld.
Vandaag de dag is Beru een multinational die actief is in verschillende landen. Het hoofdkantoor staat echter nog altijd in Duitsland evenals de grootste fabriek. Daarnaast zijn er productielocaties in onder andere Ierland en Thailand.
BOSCH
...
Bosch is een van de meest gewaardeerde auto-onderdelen fabrikanten in ons land. Het bedrijf heeft een grote naamsbekendheid op het gebied van elektronische apparatuur op zeer uiteenlopende gebieden, waaronder de autobranche. In het assortiment auto-onderdelen zitten diverse, met name elektronische onderdelen zoals bougies, startmotoren en dynamo’s, bobines of lambdasondes. Maar Bosch verkoopt evengoed andere onderdelen zoals ruitenwissers of filters.
CASTROL
...
Castrol heeft een wereldwijde bekendheid voor de productie van smeermiddelen. In de auto-industrie is vooral de Castrol motorolie bekend vanwege de hoge kwaliteiteit. Het bedrijf Castrol werd opgericht door Charles ‘Cheers’ Wakefield in 1899. Wakefield had hoge verwachtingen van de mogelijkheden die de verbrandingsmotor zou bieden. Al vroeg werd Castrol olie daarom aangepast op de voertuigindustrie. Castrol had al snel een goede reputatie wat leidde tot het gebruik van Castrol olie in de motorsport. Na race-auto’s werd Castrol olie ook in personenauto’s gebruikt. Wakefield maakte namelijk goed gebruik van de resultaten die dankzij zijn olie in de motorsport geboekt werden. Vandaag de dag is Castrol een grote multinational met wereldwijd meer dan 10 000 werknemers. Castrol produceert zijn producten in meer dan 60 landen en heeft een enorm distributienetwerk verspreid over nog eens 100 landen.
CONTITECH
...
Continental Contitech is eigenlijk specialist in rubber- en kunststofftechnologie. Contitech heeft vestigingen over de hele wereld, waaronder in Nederland. Als expert in rubbertechnologie, Contitech produceert onder andere auto-onderdelen zoals distributie- en multiriemen maar tevens bijkomende onderdelen zoals spanrollen.
FEBI BILSTEIN
...
Febi Bilstein heeft jarenlange ervaring in de productie van auto-onderdelen. Febi is een oud bedrijf dat al bestaat sinds 1844. Het werd opgericht door Ferdinand Bilstein als een bedrijf dat vorken, messen en kettingen produceerde even als bouten en moeren. Vanaf 1920 ging Febi over op de productie van auto-onderdelen. De eerste Febi onderdelen waren bouten maar inmiddels is er een ruime keuze aan onderdelen voor auto’s. Febi Bilstein heeft vandaag de dag filialen in 69 landen en verkoopt haar auto-onderdelen over de hele wereld.
KYB
...
KYB


KYB is al bijna 100 jaar gespecialiseerd in de hydraulica die gebruikt wordt in verschillende industrieën (luchtvaart, maritiem transport, spoorwegverkeer - De hogesnelheidstrein Shinkansen in Japan integreert in haar ontwerp een semi-actief KYB ophangingsysteem...)
- KYB heeft 15 fabrieken in Azië, Europa en de Verenigde Staten.
- Elke week worden meer dan 1 miljoen KYB veringen geproduceerd.
- KYB levert ook producten zoals veren, ophangkits en beschermingskits.LuK
...
Auto-onderdelen merk LuK is onderdeel van de Duitse Schaeffler Groep dat ook andere merken beheert zoals INA en FAG. Luk werd in 1987 in het Verenigd Koninkrijk opgericht en heeft sindsdien een reputatie opgebouwd voor de productie van een hoge kwaliteit aandrijfonderdelen. Luk maakt aandrijfonderdelen voor autofabrikanten en voor particuliere garages. Per jaar worden er 225 000 Luk koppelingen en 450 000 koppelingsplaten gemaakt. Luk onderdelen zijn vandaag de dag in 50 landen over de hele wereld verkrijgbaar.
MANN-FILTER
...
Mann Filter is onderdeel van Mann & Hummel wat in 1941 in Ludwigsburg in Duitsland werd opgericht. Vanaf dat moment is het bedrijf gespecialiseerd geweest in de productie van autofilters.
De eerste tien jaar na de oprichting richtte Mann Filter zich vooral op de technische verbetering van filters, maar aan het einde van de jaren 1950 begon de internationale uitbreiding van het bedrijf.
In 1978 ontwikkelde Mann Filter het eerste meervoudige inlaatspruitstuk en in 1981 werd het plastiken inlaatspruitstuk voor verbrandingsmotoren ontwikkeld; In 1984 maakte Mann filter het eerste filter met een plastic behuizing.
In recentere jaren, vanaf de jaren '90 breidde Mann en Hummel hun activiteit uit naar andere continenten, te weten de V.S. en Australië. Vandaag de dag produceert Mann Filter filters in meer dan 50 landen over de hele wereld voor zowel de hele autoindustrie.
MOOG
...
Moog steering and suspension bestaat al sinds 1937. De oorsprong van het bedrijf gaat echter terug naar het begin van de 20ste eeuw naar 1917 toen de gebroeders Hubert Prater Moog en Shulman Alva Moog werkloos werden bij de drooglegging van de Verenigde Staten. De broers namen vervolgens een bedrijfje in spiraalveren over. Tijdens de jaren 1920 leidde dat tot de productie van vervangingsveren voor auto's. Gedurende de jaren '30 ging Moog ook piston ringen en fuseekogels maken. Die laatste onderdelen werden op auto's van General Motors gemonteerd waarbij bleek dat de Moog onderdelen beter waren dan de originele. In dezelfde periode werd de Moog slogan van "problem solving solutions" opgesteld en de basis gelegd voor een uitstekende reputatie voor de productie van onderstel onderdelen.

Net voor Moog's 50ste verjaardag begon de uitbreiding van het bedrijf over de rest van de wereld. In 1967 breidde Moog ineens uit naar 14 andere landen. Dit proces ging door tot 1977 toen Moog verkocht werd aan het Italiaanse Instituto Finanzearo Industriale (IFI). De Moog familie bleef aan het hoofd staan tot 1992 toen voorzitter Hubert Moog overleden was. Het bedrijf ging van IFI over naar Cooper Industries dat het in 1998 weer verder verkocht aan de Federal-Mogul Corporation dat tot op de dag van vandaag eigenaar is.

Sinds het jaar 2000 heeft Moog nog steeds een uitstekende reputatie voor de productie van onderstel- en veringsonderdelen wat ook in het race-circuit naar voren komt.
SKF
...
SKF

SKF produceert voor autoconstructeurs en voor de vervangingsmarkt.

SKF ontwikkelt en produceert lagers, afdichtingen, aanverwante producten en diensten:
Met name
- Lagers van geïntegreerde wielen
- Kegellagers
- Kogellagers
- Afdichtingen
- Volledige reparatiekits voor de vervangingsmarkt (inclusief een gamma gewrichtsassen en homokinetische koppelingen)

SKF legde 179 patenten neer in 2008
TRW
...
TRW Automotive heeft een jarenlange ervaring in de productie van auto-onderdelen. Toen het bedrijf 100 jaar geleden begon, maakte het allerlei auto-onderdelen zoals schroeven en de eerste motorkleppen. De houten wielen van de Ford T waren TRW onderdelen. Halverwege de jaren 1940 legde TRW zich toe op de productie van remonderdelen. Veertig jaar later maakte TRW een ABS systeem dat alleen op de achterwielen werkte en het eerste vier-wiel ABS systeem in 1994. Vandaag de dag is TRW bekend om de productie van hoge kwaliteit remonderdelen die uitgerust zijn met de laatste veiligheidstechnologie.
VALEO
...
VALEO


VALEO ontwerpt en produceert onderdelen, geïntegreerde systemen en modules voor de automobielindustrie.

VALEO is actief op 4 terreinen:
Aandrijving: Versnellingssysteem - Elektrische systemen en systemen voor hybride en elektrische voertuigen - Systemen voor motorcontrole en systemen voor luchtbehandeling

Thermische systemen: Interieurverwarming - Thermische Systemen van de aandrijvingsgroep – Compressoren - Voorzijdemodules

Comfort en Hulp bij het rijden: Hulp bij het rijden – Binnencontroles en elektronica interieur – Toegangsmechanismes

Zichtbaarheid: Verlichting-, ruitenwissersystemen - Wissermotoren
 

Auto-onderdelen online kopen

Alle op de website van Mister Auto voorgestelde en verkochte onderdelen zijn gecertificeerd: ze voldoen aan de kwaliteits- en veiligheidseisen van de Europese Gemeenschap.

Deze onderdelen worden aan ons geleverd door de beste fabrikanten en leveranciers op de markt.

Dankzij onze uitstekende relaties met onze leveranciers, bieden wij u de beste merken tegen de beste prijs: Valeo, Bosch, Monroe, Walker, Bendix, febi, Hella, ...

Tot slot, voor uw veiligheid en de kwaliteit van ons aanbod, beloven wij om nooit onderdelen te gebruiken waarvan de oorsprong niet is gecertificeerd.

Uw voertuig
  Zou u uw keuze alstublieft verduidelijken  
TRUSTPILOT